Welkom op onze website,

Hiep Hiep Hoera de Brits Langhaar is sinds 23 juni 2012 definitief erkend!!!

Kijk voor meer informatie op onze website: www.britslanghaar.com   

 

 

Wij verwachten in februari kittens van Kaatje en Cleo.

Ik ben Esther Vijfvinkel en sinds kort heb ik hobbymatig een kleine cattery in het Limburgse Leudal. Samen met mijn man en 3 dochtertjes wonen wij met onze gezellige beestenboel in Heythuysen. Onze beestenboel bestaat uit vissen, Knabbel de cavia, een heleboel konijnen en uiteraard onze poes Balou. Onze hond Bonnie is laatst helaas overleden. Mijn eerste poes Mopje heb ik toentertijd uit het dierenasiel gehaald. Ze was toen ongeveer 2 jaar oud. Ze is dik 18 jaar oud mogen worden. Helaas met mijn tweede poes hebben we  veel minder geluk gehad. Ik had Gizmo van iemand overgenomen. Maar zij was gewend om naar buiten te mogen en was ook absoluut niet binnen te houden. Vreselijk was het dan ook voor ons, haar overreden op straat te vinden. Dat verdriet wilde we toch echt nooit meer. Al vaak had ik gekeken naar een brits korthaar dus daar gingen we voor. Een raspoesje die binnen blijft. We hebben lang zitten kijken op de kittensites. Toen ik eenmaal de advertentie gevonden had van Balou waren we meteen helemaal verkocht en direct helemaal besmet met het Brits langhaar virus. Ze heeft zo'n leuk karakter dat we heel graag een dochtertje van haar willen hebben. Na veel informeren stond voor mij vast, ik wilde graag een nestje met Balou fokken. Maar wel verantwoordt, dus vooraf eerst alle medische testen. Gelukkig is Balou helemaal gezond, komt uit een lijn waar al heel veel getest is. Onze Cattery zal niet op grote schaal fokken, wel serieus gericht op de standaard voor de Brits langhaar.

April 2009: Inmiddels is het eerste nestje geboren (26-11-2008) en hebben we geen dochtertje maar zoontje van Balou aangehouden. Vanaf begin af aan was ik verkocht aan dat kleine zwarte katertje. Hij windt je helemaal om je vinger met zijn lief karakter. Plannen zijn dus daarom enigzins bijgesteld. We hebben een vriendinnetje voor Admiraal gekocht. Ze heet Krijalo's Kiki en is fawn-wit van kleur. Je vindt haar onder het knopje poezen. Ze kunnen het heel goed met elkaar vinden. Hopelijk zullen ze later mooie kittens samen krijgen. Ik vindt me zelf een enorme bofkont dat ik Kiki van Martine heb mogen kopen. Het dochtertje van Balou zal dan uit haar tweede nestje komen. Vader van dit nestje zal hoogstwaarschijnlijk weer "jongetje"(Lord Lightfeet bagoes amat) worden. Dit nestje zal hopelijk najaar 2009 geboren worden.

April 2011: Allang weer tijd om een goede update te geven. Inmiddels zijn er verschillende nestjes in onze cattery geboren en hebben ze stuk voor stuk allemaal hele leuke baasjes gevonden. Uiteraard is de cattery ook enigzins uitgebreidt. Zo woont Krijalo's Sem ondertussen bij ons. Sem is een jonge Cinnamon-witte kater en heb ik een dochtertje van Kiki gehouden. Ze heet Fee en is een Blacktortie poesje. Ondertussen hebben we een G-nestje. Heel eerlijk gezegd niet gepland. Maar uiteraard wel heel gelievd en welkom. Katten zijn ons toch vaak te slim af hoe goed we ook proberen op te letten.....

September 2011: In de nacht van 5 en 6 september is onze Kiki bevallen van haar 3 kittens. Hun Papa is Simba (Beau Monde's New York.)Het zijn kittens van de derde generatie. Het is een cinnamon-wit katertje, een fawn-wit katertje en een lilac (of fawn) wit poesje. Ze doen het hartstikke goed en groeien als kool.

Januari 2012: In het nieuwe jaar ben ik weer met Balou voor haar HCM test geweest, Fee is voor de eerste keer getest op HCM. Naar uitgebreid kijken en meten kon ik weer opgelucht ademhalen. Allebei laten een normaal perspectief zien, dus zijn er geen aanwijzingen voor HCM. Balou is natuurlijk al gesteriliseerd maar door haar nog steeds regelmatig te laten test hopen we meer inzicht in de lijn van ons te krijgen. Fee is nu helemaal goedgekeurd, als ze nu weer krols wordt, mag ze een gezellig een liefdesvakantie bij Elmo van de Vijfvinkeltjes bij Ilse en Mart doorbrengen. Onnodig te vertellen dat we nu wel naar haar krolsheid uitkijken. Foto's zullen spoedig volgen.

Mei 2012: Gonneke en Kereltje zijn papa en mama geworden van Iman van de Vijfvinkeltjes. Het is een rood Brits Langhaar katertje. Hij zal bij ons blijven wonen.

Contact:

Esther Vijfvinkel
Wingerdstraat 61
6093 AH Heythuysen
0475-494833
emvijfvinkel@kpnplanet.nl